head_banner

Produsen mobil China nggawe kendharaan listrik sing luwih murah - lan dheweke kepengin weruh Eropa

Apa Peugeots sing nyabrang ing boulevards Paris utawa Volkswagens njelajah ing sadawane autobahn Jerman, sawetara merek mobil Eropa sing akrab karo negara sing diwakili minangka obyek wisata sing misuwur.

Nanging nalika jagad mlebu ing jaman kendaraan listrik (EV), apa kita bakal weruh owah-owahan segara ing identitas lan dandanan lurung-lurung ing Eropa?

Kualitas, lan, sing luwih penting, keterjangkauan EV China dadi kahanan sing angel digatekake dening manufaktur Eropa saben taun, lan bisa uga mung sawetara wektu sadurunge pasar dibanjiri impor saka China.

Kepiye manufaktur China bisa entuk pijakan ing revolusi EV lan kenapa mobil-mobile regane murah?

listrik_mobil_13

State of play
Bedane dramatis ing rega EV ing pasar kulon bisa uga dadi papan sing pertama lan paling nggambarake.

Miturut laporan saka perusahaan analisis data otomotif Jato Dynamics, rega rata-rata mobil listrik anyar ing China wiwit 2011 wis mudhun saka € 41,800 dadi € 22,100 - mudhun 47 persen.Ing kontras banget, rega rata-rata ing Eropah wis tambah saka €33.292 ing 2012 kanggo €42.568 taun iki - munggah 28 persen.

Ing Inggris, rega eceran rata-rata kanggo EV 52 persen luwih dhuwur tinimbang model sing padha karo mesin pembakaran internal (ICE).

Tingkat divergensi kasebut minangka masalah serius nalika mobil listrik isih berjuang kanthi kemampuan jarak jauh yen dibandhingake karo mitra diesel utawa bensin (ora kanggo sebutno jaringan ngisi daya sing tuwuh nanging isih cilik ing pirang-pirang negara Eropa).

Ambisi kasebut yaiku dadi Apple mobil listrik, amarga ana ing endi wae lan merek global.
Ross Douglas
Pendhiri lan CEO, Otonomi Paris
Yen pamilik ICE tradisional kepengin ngalih menyang kendaraan listrik, insentif finansial isih ora jelas - lan ing kana China mlebu.

"Kaping pisanan, wong Eropa bakal duwe kendaraan Cina sing kompetitif, nyoba didol ing Eropa, kanthi rega sing kompetitif kanthi teknologi sing kompetitif," ujare Ross Douglas, pangadeg lan CEO Otonomi Paris, acara global babagan mobilitas kutha sing lestari.

Kanthi Bandara Tegel sing saiki dibubarake minangka latar mburi dramatis, Douglas ngomong ing wulan kepungkur ing seminar diskusi Disrupted Mobilities sing dianakake konferensi Berlin Pitakonan taunan lan dheweke percaya ana telung faktor sing nggawe China dadi ancaman kanggo hegemoni tradisional Eropa. produsen mobil.

Miturut James Maret • Dianyari: 28/09/2021
Apa Peugeots sing nyabrang ing boulevards Paris utawa Volkswagens njelajah ing sadawane autobahn Jerman, sawetara merek mobil Eropa sing akrab karo negara sing diwakili minangka obyek wisata sing misuwur.

Nanging nalika jagad mlebu ing jaman kendaraan listrik (EV), apa kita bakal weruh owah-owahan segara ing identitas lan dandanan lurung-lurung ing Eropa?

Kualitas, lan, sing luwih penting, keterjangkauan EV China dadi kahanan sing angel digatekake dening manufaktur Eropa saben taun, lan bisa uga mung sawetara wektu sadurunge pasar dibanjiri impor saka China.

Kepiye manufaktur China bisa entuk pijakan ing revolusi EV lan kenapa mobil-mobile regane murah?

Siap dadi ijo: Kapan produsen mobil Eropa ngalih menyang mobil listrik?
State of play
Bedane dramatis ing rega EV ing pasar kulon bisa uga dadi papan sing pertama lan paling nggambarake.

Miturut laporan saka perusahaan analisis data otomotif Jato Dynamics, rega rata-rata mobil listrik anyar ing China wiwit 2011 wis mudhun saka € 41,800 dadi € 22,100 - mudhun 47 persen.Ing kontras banget, rega rata-rata ing Eropah wis tambah saka €33.292 ing 2012 kanggo €42.568 taun iki - munggah 28 persen.

Inggris miwiti nyimpen mobil klasik saka TPA kanthi ngowahi dadi listrik
Ing Inggris, rega eceran rata-rata kanggo EV 52 persen luwih dhuwur tinimbang model sing padha karo mesin pembakaran internal (ICE).

Tingkat divergensi kasebut minangka masalah serius nalika mobil listrik isih berjuang kanthi kemampuan jarak jauh yen dibandhingake karo mitra diesel utawa bensin (ora kanggo sebutno jaringan ngisi daya sing tuwuh nanging isih cilik ing pirang-pirang negara Eropa).

Ambisi kasebut yaiku dadi Apple mobil listrik, amarga ana ing endi wae lan merek global.
Ross Douglas
Pendhiri lan CEO, Otonomi Paris
Yen pamilik ICE tradisional kepengin ngalih menyang kendaraan listrik, insentif finansial isih ora jelas - lan ing kana China mlebu.

"Kaping pisanan, wong Eropa bakal duwe kendaraan Cina sing kompetitif, nyoba didol ing Eropa, kanthi rega sing kompetitif kanthi teknologi sing kompetitif," ujare Ross Douglas, pangadeg lan CEO Otonomi Paris, acara global babagan mobilitas kutha sing lestari.

Kanthi Bandara Tegel sing saiki dibubarake minangka latar mburi dramatis, Douglas ngomong ing wulan kepungkur ing seminar diskusi Disrupted Mobilities sing dianakake konferensi Berlin Pitakonan taunan lan dheweke percaya ana telung faktor sing nggawe China dadi ancaman kanggo hegemoni tradisional Eropa. produsen mobil.

Skala Walanda iki nggawe alternatif tenaga surya kanggo kendaraan listrik
kaluwihan China
"Kaping pisanan, padha duwe teknologi baterei sing paling apik lan wis ngunci akeh bahan penting ing baterei kaya pangolahan kobalt lan lithium-ion," jelas Douglas."Kapindho yaiku duwe akeh teknologi konektivitas sing dibutuhake kendaraan listrik kayata 5G lan AI".

"Lan alasan katelu yaiku mung ana dhukungan pemerintah kanggo produsen mobil listrik ing China lan pamrentah China pengin dadi pimpinan jagad ing manufaktur mobil listrik".

Nalika kemampuan manufaktur China sing signifikan ora nate mangu-mangu, pitakonane apa bakal bisa nggawe inovasi kanthi tingkat sing padha karo mitra Kulon.Pitakonan kasebut wis dijawab kanthi bentuk baterei lan teknologi sing bisa ditindakake ing njero kendharaan (sanajan bagean industri isih disubsidi dening pemerintah China).

JustAnotherCarDesigner/Creative Commons
Wuling Hongguang Mini EVJustAnotherCarDesigner/Creative Commons sing populer
Lan ing rega eceran sing rata-rata bakal dianggep wajar, konsumen ing sawetara taun sabanjure bakal kenal karo produsen kayata Nio, Xpeng, lan Li Auto.

Peraturan Uni Eropa saiki luwih milih untung saka EV sing luwih abot lan luwih larang, mula meh ora ana papan kanggo mobil Eropa cilik kanggo entuk bathi sing lumayan.

"Yen wong Eropa ora nindakake apa-apa babagan iki, segmen kasebut bakal dikontrol dening wong Tionghoa," ujare Felipe Munoz, analis otomotif global ing JATO Dynamics.

Kendaraan listrik sing luwih cilik kayata Wuling Hongguang Mini sing populer banget (ing China) bisa dadi konsumen Eropa yen terus diregani saka pasar dhewe.

Kanthi rata-rata dodolan udakara 30.000 saben wulan, mobil kutha ukuran saku wis dadi EV paling laris ing China sajrone meh setaun.

Kakehan bab apik?
Produksi cepet China durung ana tantangan.Miturut Menteri Perindustrian lan Teknologi Informasi China, saiki akeh banget pilihan lan pasar EV China ana risiko dadi kembung.

Ing taun-taun pungkasan, jumlah perusahaan EV ing China mundhak nganti 300.

"Ngarep-arep, perusahaan EV kudu tuwuh luwih gedhe lan kuwat.Kita duwe akeh banget perusahaan EV ing pasar saiki, "ujare Xiao Yaqing."Peran pasar kudu dimanfaatake kanthi lengkap, lan kita nyengkuyung upaya penggabungan lan restrukturisasi ing sektor EV kanggo nambah konsentrasi pasar".

Nggabungake pasar dhewe lan pungkasane ngilangi subsidi konsumen minangka langkah paling gedhe kanggo ngrampungake prestise pasar Eropa sing dikarepake Beijing.

"Ambisi kasebut yaiku dadi Apple mobil listrik, amarga ana ing endi wae lan merek global," ujare Douglas.

"Kanggo wong-wong mau, penting banget yen kendharaan kasebut bisa didol ing Eropa amarga Eropa minangka patokan kualitas.Yen wong Eropa siyap tuku mobil listrik, tegese kualitas sing diupayakake”.

Kajaba regulator lan manufaktur Eropa nggawe pasar sing luwih terjangkau, bisa uga mung sawetara wektu sadurunge wong-wong sing seneng karo Nio lan Xpeng kenal karo wong Paris kaya Peugeot lan Renault.


Wektu kirim: Oct-18-2021
  • Tindakake kita:
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube
  • instagram

Ninggalake pesen sampeyan:

Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita